14 березня 2016

Регіональна вчительська (не)конференція міні EdCamp та освітній форум «b612» у Львові



12-13 березня взяв участь у вчительській (не)конференції міні EdCamp  та освітньому  форумі «b612»,  які проходили в Українському католицькому університеті (м. Львів). Організатори події – центр інноваційної освіти «Про.Світ».
12 березня відбувся міні-EdСamp, який зібрав близько 200 педагогів-новаторів з усіх регіонів України.  Міні-EdСamp – це заходи, що проводяться в усьому світі в новому дискусійному форматі спеціально для педагогів і цього року  пройшли вже в Одесі, Дніпропетровську та інших містах України. Після  офіційного відкриття  та формування програми конференції старший аналітик компанії «pro.nova» Вікторія Бриндза  у виступі «Роль освітянина в мінливому середовищі»  наголосила на  місії  вчителя у творенні освітніх змін ХХІ ст.
В секціях відбулося дві вчительські панелі. Перша панель – сім дискусійних платформ, спікерами на яких були запрошені організаторами заходу експерти (Світлана Стельмах, Павло Бачинський, Ольга Пашко, Людмила Криворучка, Ольга Банах, Оксана Клепуц), присвячені  обговоренню актуальних питаннь реформування освіти в Україні.
Програму другої панелі  формували самі учасники конференції на основі тем та майстер-класів, які вони пропонували попередньо  під час реєстрації. Було обрано 20 тем, на яких педагоги  презентували інноваційні практики, які вони застосовують у своїй діяльності у школі, класі.  Завдяки дискусійному формату (не)конференції, який  підпорядковується закону "про дві ноги",  учасники самостійно визначали, які  сесії відповідають їхнім потребам і в яких дискусіях взяти участь. Завершився міні EdCamp подіумною дискусією «Що я можу зробити вже сьогодні», на якій модератор проректор УКУ  Тарас Добко,  вчитель-новатор Тетяна Вакарова, директор Козівського НВК «школа-ліцей» Оксана Клепуц та засновниця школи Святої Софії Оксана Кочерган були  ініціаторами обговорення конкретних заходів, які можна реалізовувати вже зараз задля освіти майбутнього.
13 березня в рамках  освітнього форуму «В612» представники освітян, бізнесу, влади та громадських організацій взяли участь в подіумній дискусії «Освіта як глобальний виклик» (промовці Лілія Гриневич, Ірина Соловей, Олексій Молчановський) та фасилітивній сесії «План дій» ( (фасилітатори Ольга Садоха, Надія Михалевич, Дзвінка Завалій, Дана Кушплер, Наталя Панчишин, Максим Коляда, Анастасія Туманова, Світлана Стельмах, Христина Максимець, Богдан Желобчук, Оксана Гоцко, Анастасія Сіренко) на яких учасники напрацьовували план дій, простих та конкретних, які можна робити уже від завтра. Приємно, що ідея групи директорів, в якій я працював,  "Збурюємо хвилю позитивного емоційного фону навчального процесу в школі" - найрейтинговіша!
Детальна інформація про подію на сторінках організаторів  Освітній форум та міні-EdCamp у Львові 2016 та  Центр Інноваційної Освіти "Про.Світ"

Немає коментарів:

Дописати коментар