14 грудня 2015

Семінар по міжнародних STEM-програмах


10 грудня взяв участь в семінарі по міжнародних STEM-програмах, який проходив у Вінниці на базі школи №35. STEM – абревіатура з англійської – Science, Technology, Engineering, Math, що в перекладі позначає науку, технології, інженерію та математику як дисципліни вивчення. Простими словами, STEM-освіта – це навчальна програма, заснована на ідеї навчання дітей за чотирма профільними дисциплінами у міждисциплінарному та прикладному спрямуваннях.
Максим Савченко, координатор напрямку FIRST LEGO League (FLL) в Україні,  презентував програму FIRST LEGO League (для дітей віком 9-16 рок5ів), яка складається з дослідницького завдання – проекту, що передбачає  в  2015-2016 н.р. дослідження та пошук інноваційних ідей для вирішення  проблем  утилізації відходів «Сміття – це прихований скарб» та гри роботів – конструювання учнями робота та програмування його для виконання місій на спеціальному полі з перешкодами.
Станішевська Тетяна, менеджер програми FIRST LEGO League Junior,  розповіла про особливості  програми FIRST LEGO League Junior (вік дітей, які входять до складу команди, 6-9 років) на цей навчальний рік. Тема цього року  - «Подаруй життя сміттю», дослідивши яку, діти мають збудувати LEGO-модель та зробити постер. 
В процесі  роботи над проектами FIRST LEGO League та FIRST LEGO League Junior учні отримують важливі життєві навички, такі як вирішення проблем, критичне мислення, творчість, командна гра. Це підтвердили учасники  FLL команд з Вінниці та Львова, які презентували свої проекти для учасників семінару.

Немає коментарів:

Дописати коментар