03 вересня 2014

Про Дистанційний турнір з інформаційних технологій серед учнівської молоді

Наказом Міністерства освіти і науки України № 918 від 08.08.2014 "Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2014/2015 навчальному році" визначено, що у 2014/2015 навчальному році IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад проводитиметься з української мови та літератури, іноземних мов (англійської, німецької, французької), історії, математики, біології, географії, астрономії, фізики, хімії, екології, інформатики. Таким чином зобов’язання проводити І-ІІІ етапи олімпіади з інформаційних (офісних) технологій відповідно до чинного Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності на департаменти (управління) освіти не покладається.
Всеукраїнська учнівська олімпіада з інформаційних технологій проводилась три роки поспіль, починаючи з 2012 року, за ініціативою методичного центру управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради та Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара. Її основу складає перевірка вмінь роботи учасників в середовищі додатків Microsoft Office. Офісні задачі на персональному комп’ютері – це і створення складних структурованих документів, і моделювання тематичних баз даних, складних алгоритмів обчислень засобами табличних процесорів, і побудова професійних презентацій та електронних інформаційно-довідкових систем.
27 листопада 2013 року наказом ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка було започатковано Дистанційний турнір з інформаційних технологій серед учнівської молоді – нове інтелектуальне змагання, яке є продовженням ідеї Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій та проводиться на основі чинного Положення про Всеукраїнські Інтернет-олімпіади. У 2013/2014 навчальному році до участі в цьому змаганні зареєструвалося більше тисячі учасників з усієї України.
Зважаючи на виправданість рішення Міністерства освіти і науки України не проводити Всеукраїнську учнівську олімпіаду з інформаційних технологій з огляду на економічну ситуацію в країні, зважаючи на високий рівень зацікавленості учнівської молоді та освітнього середовища в проведенні інтелектуальних змагань з цього навчального предмету, комісія з підготовки до проведення Дистанційного турніру з інформаційних технологій серед учнівської молоді рекомендує розглянути можливість проведення І-ІІІ етапів олімпіади з інформаційних технологій у 2014/2015 навчальному році, зокрема провести ІІІ етап олімпіади за єдиними завданнями, запропонованими предметно-методичною комісією турніру.
Реєстрація проводиться на офіційному сайті http://it.upml.knu.ua/ до 21 вересня 2014 року включно. Деталі проведення змагання вміщені на сайті.
З питань проведення ІІІ етапу олімпіади з інформаційних технологій за єдиними завданнями, а також проведення Дистанційного турніру також можна звертатися за електронною адресою orgcommittee@it.upml.knu.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар