08 вересня 2014

Про навчальні програми з позашкільної освіти

З метою удосконалення та дебюрократизації порядку розроблення і затвердження навчальних програм з позашкільної освіти Міністерство освіти і науки України  в листі № 1/9-417 від 19 серпня 2014 року надало відповідні роз’яснення.
Міністерство освіти і науки затверджує навчальні програми, що забезпечують зміст позашкільної освіти за основними напрямами, визначеними Законом України "Про позашкільну освіту". Координацію діяльності з розроблення таких навчальних програм здійснюють Інститут інноваційних технологій і змісту освіти та державні центри позашкільної освіти.
Навчальні програми з позашкільної освіти, що містять етнічні, історичні, соціокультурні, природно-кліматичні особливості певного регіону України; специфіку кадрового, навчально-методичного, матеріально-технічного забезпечення; враховують психофізіологічні особливості, нахили, інтереси та рівень підготовленості вихованців, учнів, слухачів позашкільного навчального закладу, затверджуються обласними, районними, міськими органами управління освітою. Координацію діяльності з розроблення таких навчальних програм здійснюють обласні інститути післядипломної педагогічної освіти або відповідні методичні структури місцевих органів управління освітою.

Немає коментарів:

Дописати коментар