15 жовтня 2014

У Львові розпочася Четвертий Всеукраїнський педагогічний конгрес

У складі делегації педагогічних працівників Мостищини взяв участь у роботі IV Всеукраїнського педагогічного конгресу на тему: «Реформування освітньої системи в Україні у контексті європейської інтеграції», який відкрився сьогодні, 15 жовтня, у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді. На Конгрес прибули освітяни з Львівської та багатьох інших областей України, представники Комітету з питань науки та освіти України, Міністерства освіти та науки України, Національної академії педагогічних наук України. Організатором конгресу є Львівське крайове товариство „Рідна школа”.
На урочистому відкритті до учасників Конгресу зі словами вітання звернулися Володимир Панасюк, доктор технічних наук, професор, директор Фізико-механічного інституту імені Г.В. Карпенка НАН України, дійсний член НАН України, почесний президент Львівського крайового товариства «Рідна школа»; Нелля Ничкало, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, академік-секретар відділення професійно-технічної освіти НАПН України - заступник голови оргкомітету; Олександра Небожук, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації; Олександр Домаранський, заступник керівника секретаріату Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України; Олена Царьова, начальник відділу нормативного забезпечення та організаційної роботи Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України;  Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради; Тарас Юрчишин, заступник голови комітету з модернізації та інформатизації освіти Громадської ради при МОН України.
. На пленарному та секційних засіданнях освітяни розглядали такі основні питання:
·   Методологічні засади й основні принципи реформування освіти в Україні.
·    Якість загальної середньої освіти.
·    Проблеми реформування професійно-технічної освіти.
·    Когнітивна взаємодія середньої, професійно-технічної і вищої школи.
·   Основні напрями вдосконалення національного виховання учнівської та студентської молоді.
·  Проблеми переходу на державно-громадську форму управління освітою в Україні.
Завтра учасники Конгресу відвідають навчальні заклади Львова, зокрема, Львівську українську гуманітарну гімназію ім. О. Степанів із поглибленим вивченням українознавства та англійської мови, Львівське вище професійне художнє училище; а також ознайомляться з містом Лева.













Немає коментарів:

Дописати коментар