23 жовтня 2014

Відбувся вебінар «Формування інформаційно-освітнього простору закладу шляхом технології віртуалізації»

20 жовтня, в рамках програми  ІІ Міжнародної освітньої онлайн конференції INTEL «Нові горизонти ІКТ в освіті», відбувся вебінар   на тему «Формування інформаційно-освітнього простору закладу шляхом технології віртуалізації». Спікер вебінару – вчитель інформатики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №35 Вінницької міської ради Стромило Іван Миколайович.  
Учасники вебінару ознайомилися з досвідом роботи школи №35 м. Вінниці з переведення застарілої комп’ютерної техніки в режим «тонкого клієнта».  Завдяки переходу на режим роботи «тонкий клієнт» школа отримала два навчальних класи по 23 робочих місця в кожномуа за потреби навчальний заклад може легко збільшити їхню кількість,  під’єднавши персональні пристрої учнів – ноутбуки, планшети тощо.  
Для обміну методичними матеріалами та постійної взаємодії вчителя та учнів в школі впроваджено хмарний сервіс  Office 365Перехід на хмарну модель роботи дозволив школі також заощадити значні фінансові кошти на оновлення порівняно із закупкою нових ПК. За підрахунками освітян, впроваджене рішення обійшлося на 40-45% дешевше. До того ж воно є енергоефективнішим, що дозволить школі заощаджувати й надалі. 
Після доповіді спікера педагоги обмінялися думками та отримали відповіді на запитання.

Немає коментарів:

Дописати коментар