13 листопада 2014

Відбувся обласний семінар учителів фізики та астрономії



12 жовтня 2014 року з учителями фізики та астрономії Мостиського р-ну взяв участь в обласному семінарі  "Модельні уроки фізики (уроки у музеї) у змісті навчальної програми", організованим Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти на базі Львівського історичного музею. 
 Цікаву та пізнавальну екскурсію Королівськими залами Музею провела завідувач відділу історичних коштовностей Гуль М.С. Старший науковий співробітник Музею Побережний М.П. провів віртуальну подорож «Час історії. Історія часу», під час якої слухачі почерпнули велику кількість цікавої та пізнавальної інформації про колекцію унікальних портативних сонячних годинників, що зберігається в Королівських залах Львівського історичного музею. 
Відповідно до плану проведення семінару учасники прослухалиінформацію викладача кафедри природничо-математичної освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Максимович З.Ю. щодо нової галузі педагогічної науки – музею, засвоїли технологічний процес організації та проведення модельного уроку фізики (уроку у музеї), взяли участь у роботі фізичного практикуму «Вивчення руху тіла по колу» (10 клас, академічний рівень). 
Доцент кафедри педагогіки Львівського Національного університету ім.І.Франка Караманов О.В. наголосив на важливості співпраці школи та музею.  Музейна педагогіка передбачає, що освіта та виховання учнів повинні здійснюватися на музейному матеріалі, який являє собою загальнолюдські цінності. Тому співробітництво в галузі музейної педагогіки може стати системоутворюючим компонентом інноваційного перетворення, який сприятиме всебічному розвитку особистості учня, активному пізнанню навколишнього світу.  
Методист навчально-методичного центру освіти м. Львова Білик М.М. ознайомила учасників семінару з новинками методичної літератури.  
Вчителі фізики та астрономії  високо оцінили проведення семінару і організовану для них пізнавальну екскурсію. 

Немає коментарів:

Дописати коментар